Då har vi haft en gul  dag tillsammans. Vi har pratat om färgen gul, om vad som faktiskt e gult. Barnen kom med massor av förslag på frukter, grönsaker, blommor o prylar. Detta resulterade i en gul sång. Mel. Imse vime. :

Sol och kantareller, citron o fin banan. Dom e alla gula, finaste i stan. Ost o makaroner, äggula o smör. Påsklilja o maskros, vackra som sig bör.

Ananas o senap o kycklingen e gul. Pippis Villa Villekulla e ju inte ful. Stjärnor o måne o paprika o lök. Allt  kan vi inte hitta i vårt kök.

Dessutom lärde vi oss en gul sång från youtube med teckenspråk. Mycket uppskattat. Barnen fick gå upp i kyrkan o måla  med gula nyanser o sedan lite rörelse i gymparummet. Maten va ju såklart gul, kyckling i curry med gult ris, gul paprika och mango. Till dessert mango/bananglass. På eftermiddagen gick vi ut o undersökte de underbara snöflingorna.

Tror barnen har fått en större känsla för gul  färg nu😃😃💛💛