Onsdagen den 24 januari hade vi bokat in ett eget besök på Mölndals museum för att få träffa Fru Johansson. Hon hälsade oss välkomna och vi fick komma hem till hennes lilla hus i Mölndals museum. En etta med kök där hon o hennes man och 6 barn bodde. Barnen fick  knö sig in i köket o sätta sig i kökssoffan där Fru Johansson visade o berättade på ett underbart sätt så att barnen förstod o kunde jämföra med tiden idag. De fick fundera på hur man lagade mat, gick på toa och fick värme i det lilla huset för över 100 år sedan. Vi fick gå in i rummet o titta på sängen som gick att dra ut till läggdags och på de gamla fina detaljerna i huset.

Utanför huset fanns utedass och förråd och dåtidens tvättmaskin. Barnen var mycket intresserade av råttan som dök upp vid utedasset,

Efter titten i huset fick vi följa med till övriga utställningen på museet. Vi kom bort till 50-talet där det ju faktiskt fanns el i husen. Barnen fick berätta om hur el fungerar..de va riktigt duktiga o förklarade om sladdar o eltrådar  o uttag. Hon visade den tidens spis, dammsugare, tv , kylskåp och inköpslista. Telefonen som man snurrar skivan var intressant.

Som avslutning fanns det 12 st olika ljud som barnen fick lyssna på o gissa vad det var. Mycket trevligt.

Sammanfattningsvis ett spännande besök som gav mersmak. Barnen hade gärna varit där längre, så det är ett tips till er föräldrar, finns mycket att upptäcka !!!

Hälsningar Ulrica o Ulla som fick hänga me 😊